Årets Landsby 2009

Plexus_butik(1)

Idom-Råsted er mestre i landsbyudvikling

Årets Landsby. Byggeriet af PLEXUS som samlingssted - og med en lille butik - har været afgørende for, at Idom-Råsted fik årets landsbypris i Region Midtjylland. Arkivfoto. 

Regionsrådet har tildelt Landsbyprisen til Idom-Råsted.
Oven i æren er der en pæn check på hele 150.000 kroner.

Prisen blev overrakt af næstformand i regionsrådet, Aleksander Aagaard, ved en festligholdelse i PLEXUS den 31. marts 2009. Hvor ca. 350 borgere var mødt op.

Regionsrådet i Midtjylland har valgt den landsby, hvor borgerne har ydet den bedste indsats for at vende udviklingen.

Det går godt i to landsbyer Idom og Råsted, som ligger i et område 10-15 kilometer vest for Holstebro.

På trods af alle odds stiger befolkningstallet og der kommer flere elever i skolen og nye arbejdspladser.

Stærkt samarbejde

”Beboerne i Idom–Råsted viser veje til at gøre landsbyområder interessante at bo og drive virksomhed i”, siger regionsrådsformand Bent Hansen, der også er formand for Vækstforum.

”De har demonstreret, hvordan deres stærke samarbejde kan tiltrække tilflyttere, skabe nye arbejdspladser, udvikle nye løsninger på privat og offentlig service – kort og godt gøre dem til mestre i landsbyudvikling”, siger han.

Landsbyprisen på 150.000 kr. er en del af Vækstforums og Regionsrådets fokus og indsats for udvikling i landdistrikterne og en stærk sammenhængende udvikling i hele regionen.

Befolkningstilvækst

De 1.050 borgere i Idom og Råsted har gennem de seneste år formået at gøre deres område til et levedygtigt samfund – med to bosætningssteder, men med fælles faciliteter til idræt, kultur, dagpasning, skole og dagligvareindkøb.

Blandt de resultater, som borgerne selv nævner, er at områderne i 2008 har haft den største befolkningstilvækst blandt samtlige landsbyer i Holstebro kommune, at skolen har det højeste elevtal i 50 år, at byggeaktiviteten i 2008 var større end nogensinde før, og at man i 2008 kunne indvie idræts- og kulturcentret PLEXUS, der har kostet 22 mio. kroner.
Aarets_20Landsby_overraekkels

Næstformanden i Regionsrådet, Alexander Aagaard, havde den store check med til borgerne i Idom-Råsted

som bevis på titlen som ”Årets Landsby 2008” i Region Midtjylland, et indrammet diplom og en check på 150.000 kroner.

Fra overrækkelsen ses fra venstre borgmester Arne Lægaard, formanden for borgerforeningen i Råsted, Gert Larsen, Alexander Aagaard, formanden for borgerforeningen i Idom, Bjarne Hjalager, og formanden for LAG Holstebro, Kim Bak Kristensen. Det var LAG (Lokal Aktions Gruppe), der indstillede Idom-Råsted til prisen

Se diplomet her:

Tilknyttet fil: Diplom

Dagbladet Holstebro-Struer den 1. april 2009

Overrækkelse af Landsbyprisen
Tilknyttet fil: Landsbyprisen

Har du også lyst til at bosætte dig i Idom-Råsted området?

Se mulighederne her: www.idom-raasted.dk