Koloni

IMG_4361__Medium_
IMG_4394__Medium_

Koloni i efterårsferien for alle børn på Idom-Råsted skole

Siden 1998 har der hvert år i efterårsferien været arrangeret koloni for alle børn på Idom-Råsted skole. Vi tager afsted mandag morgen og kommer hjem igen onsdag eftermiddag.

De sidste par år er turen gået til Humlum lejren, hvor ca. 60-70 børn har deltaget, samt en masse frivillige forældre.

Hver dag er der planlagt aktiviteter for både børn og voksne. Det kan fx være udskæring af græskarhoveder eller aktiviteter som:

  • Rundbold, fodboldkamp el. lign.

  • Forskellige aktiviteter der passer til temaet (forskelligt tema hvert år)

  • Klippe/ klistre – pynt til både festen og festdeltagerne

  • Male og lave stenfigurer

  • Lave perler, tegne og male

  • Strandaktiviteter, hvis vejret er til det

  • Bålaktiviteter, herunder snobrød og popkorn

Det er valgfrit, om man vil deltage i aktiviteterne eller hellere bare lege.

På kolonien er børnene opdelt i hold, som refererer til årets tema. I 2016 var temaet cowboys og indianere, og børnene var opdelt i grupper der var døbt Tiger Lilly, røverne, sherifferne, Pocahontas, Sitting Bull, Cowgirls og Dalton Brødrene. Til hvert hold er der koblet en kontaktperson, som så vidt det er muligt, er en af forældrene til børnene i gruppen. Det er kontaktpersonens opgave at sørge for at barnet har det godt på kolonien og det er også ham/hende der putter sammen med nogle af de andre forældre.

 Mandag aften er der natløb for både store og små. Først starter 0. – 2. klasse med et løb, hvor de skal gennemføre forskellige poster, når de kommer tilbage, serveres der natmad. Herefter er det sengetid og børnenes kontaktpersoner putter og sørger for, at der bliver børstet tænder og sagt godnat.

Når de små er ved at blive puttet, er det 3. – 7. klasse tur til natløb. Det har de senere år bestået af et smuglerløb, hvor børnene forsøger at smugle de indkøbte hælervarer forbi ”politiet”. Efter ca. 1½ time er der også natmad til de store, hvorefter der bliver sagt godnat og sov godt.

Tirsdag aften er vores festaften. De sidste par år har der været talentshow, hvor børnene optræder. Der bliver serveret chips, danset limbodans og lavet forskellige konkurrencer. Der er rigtig mange flotte festdeltagere og alle morer sig, spiser chips og danser til den store guldmedalje.

Alle børn deltager i én gang madlavning, oprydning og opvask på kolonien. De mindste laver morgenmad, de mellemste laver frokost og de største laver aftensmad, alle grupperne assisteres af voksne. Børnene skal også på skift ud og ryde/rengøre toiletter, så det er rart og rent at komme på toilet hele turen.

Kolonien er ren forældrebaseret, så vi er afhængig af nogle forældre der kan deltage i 1 eller flere dage i kolonien, for at dette tilbud kan lade sig gøre. Som forældre er man med til at planlægge og udføre kolonien, men der bliver også lagt vægt på, at det er ferie for os alle, så der er ingen tvang om deltagelse i alle arrangementer og der skal være plads til pauser. Til gengæld så garantere vi, at forældrene får en superfed oplevelse både sammen med sine egne børn, men også med de andre forældre og ikke mindst alle de andre dejlige børn på Idom Råsted skole.

Hvis man ikke har mulighed for at kan deltage i kolonien, kan man stadig bidrage til fællesskabet.  Vi skal nemlig altid bruge nogen som vil bage boller, pølsehorn, kage eller stege frikadeller til os. På denne måde kan vi holde prisen nede.

Prisen for deltagelse i kolonien er kr. 320 og den dækker alle udgifter i forbindelse med de 3 dage, også indkøb i slikboden. Transport frem og tilbage til lejren foregår i bus. Der medbringes madpakke til frokost mandag.

 

Yderligere oplysninger:      Maria Madsen, tlf.:  5174 6174

eller                                    Jette Olesen, tlf.:  2498 4755

Tilknyttet fil: Læs Henrik Akstrups indlæg og se billederne her