top of page

ons. 22. feb.

|

Plexus Idom-Råsted

Den Medieskabte Virkelighed, med journalist Jeppe Søe

Medieforståelse er blevet en essentiel del af de allerfleste menneskers dagligdag. Nyhedsstrømmen er konstant. I dag har de professionelle ikke længere monopol på formidlingen. Jeppe fortæller om den hjernevask, som magten bruger overfor folket, og giver bud på hvorfor vi så let lader os forføre.

Den Medieskabte Virkelighed, med journalist Jeppe Søe
Den Medieskabte Virkelighed, med journalist Jeppe Søe

Tid og sted

22. feb. 2023, 19.30

Plexus Idom-Råsted, Idomlundvej 23A, 7500 Holstebro, Danmark

Om eventet

I dag har de professionelle ikke længere monopol på formidlingen. Det har vi alle via facebook, instagram og et utal af debatforaer, hvor vi kan være med til at forme mediebilledet – og, nok så væsentligt, til at skærpe konkurrencen om seere, lyttere og læsere.

Hvad betyder det for overskifterne? Retorikken er skærpet. Mange redaktioner laver nyheder, der skal sælges. Objektiviteten bliver et mere diffust begreb og det er op til dig, at gennemskue hvad det hele – i virkeligheden – handler om. Mediebilledet er blevet en del af unges dannelsesbegreb – og sandheden er, at hverken Paradise Hotel, The Kardashians eller lignende programmer i sendefladen og mediebilledet har kvalitet eller indhold, som kan bære den indflydelse, det har på mange unge. Generelt bør man som seer, lytter og læser stille sig kritisk overfor medier med nogle grundlæggende forudsætninger, der gør os i stand til at gennemskue den dagsorden, der vinkler mediebilledet.

Del dette event

bottom of page