top of page
Piknik_DSLR_bluevanphotovideo (5 of 12)_edited.jpg
Landsbyprisen_Logo_3.png

 

Vi vil skabe et landsbyliv, som gentænker andelstanken. Vi vil være en landsby, som viser nye veje, så flere får lyst til at være med. Så der fortsat er børn nok til vores skole. Så de, der bygger et nyt hus her ikke skal være bange for, om de nu også kan sælge det, hvis de vil noget andet. Vi vil gøre et godt lokalsamfund endnu bedre­­­­­­­­­­­­.

 

Visionen indeholder de tre spor: Smagen af Idom-Råsted, Fælles-skaber-kultur og PLEXUS i verden og verden i PLEXUS


"Fra hver har sit eget til sammen har vi meget"

Smagen af
Idom-Råsted

Vi vil være landsbyen, som er kendt for smagsoplevelser, hentet ud af VIRKELIGHEDEN.


Her er der adgang til fødevarer og spændende landbrug lige uden for døren. Her kan man kan cykle i ulveland, vandre på heden og fiske i Storåen.

Fælles-skaber-kultur

 

Med udgangspunkt i Plexus skabes der en helt nye møder og fællesskaber. En fælles-skaber-kultur, hvor man deler og de-les om store og små ting.

Intet er for stort eller for småt.

Andelstanken gentænkes med et udvidet byttekoncept og der udvikles nye veje til etablering af sociale fællesskaber.

Plexus i Verden og Verden i PLEXUS

Vi vil invitere kunstnere til at komme her for at fordybe sig i deres kunst. Princippet er, at et eller flere private hjem i Idom-Råsted åbner deres døre og som bytte får Idom-Råsted noget kultur tilbage i form af et ”værk”, der kan deles med resten af landsbyen og skaber en særlig oplevelse for de som bor her.

En oplevelse som sætter sig spor lokalt og internationalt.


Visionsplan 2019 og Årets Landsby

 

Mere end 100 borgere i 2019 en ny vision for lokalområdets udvikling de kommende år: ”Fra hver har sit eget, til sammen har vi meget”. Tanken bag visionen er at vise nye veje for moderne landsbyliv. Vi vil gøre landsbyerne til et stort ”bofællesskab”, hvor der er rum og muligheder for de, der ønsker at være sammen og fælles om meget, men samtidigt respekt for de, der kun vil være med til lidt.

Landsbyprisen_Logo_3.png
bottom of page