top of page


Fælles-skaber-kultur

 

Dele-køkkenhave, Repair-Cafe, Bog-bytte-Cafe, Dele-depot, Pop-up butik, Træskærerarbejde, Frugthave, Byskov og "MÆMA"


I Idom-Råsted gentænkes andelstanken med et udvidet byttekoncept og der udvikles nye veje til etablering af sociale fællesskaber.

Idom_Skole_DSLR_bluevanphotovideo (3 of 70).jpg


Dele-køkkenhave

 

På Borgermødet den 25. februar 2020 blev det foreslået, at lave en fælles køkkenhave for interesserede.

Siden er 14 familier/interesserede gået sammen om projektet, som begyndte på et stykke mark lidt udenfor Idom.

Med Sven Erik Ramsgaard som overgartner er havearbejdet året igennem udført til alles store tilfredsstillelse!

k__kkenhaven_1.jpg
Dele køkkenhave


Repair Café

??

IMG_20220201_173026.jpg
Repair Café


Dele-depot

 

Alle kan låne i kortere tid. Ønsker du at låne noget i længere tid, så tag kontakt til én fra arbejdsgruppen, der afgør om det er muligt. Når du låner fra depotet udfylder du en låneseddel, som du også skriver på, når du afleverer det lånte.

Har du noget stående, som andre måske kan bruge ind imellem og som du ikke har brug for står hjemme hos dig, så tag det med op i Plexus og læg det i stålreolen. Hvis du gerne vil beholde tingene hjemme, men gerne låne dem ud ind imellem, så skriv en mail til mig, så tilføjer jeg tingene til listen, der ligger på hjemmesiden og hænger i depotet.

Dele-depotet er altid bemandet den første tirsdag i måneden kl. 16-18. Her er det også muligt at komme forbi og få pumpet sin cykel eller at lære hvordan man lapper et dæk og skifter en kæde.

Der er adgang til dele-depotet i Plexus´ åbningstid

IMG_20201028_164047.jpg
Dele-depot
k__kkenhaven_1.jpg
k__kkenhaven_1.jpg


Bog-bytte Café

 

I bog-caféen kan du hente gratis bøger

Bog-caféen har både romaner, krimier, hobbybøger og børnebøger. Det er bøger, der er givet til caféen for at andre kan få glæde af dem. Så enhver kan tage den/de bøger med hjem, som de gerne vil læse. Det kan være til evigt eje eller man kan aflevere dem igen efter brug.

 

Der er stadig plads til flere bøger, så trænger du til plads i reolen hjemme, så sæt en stak bøger i caféen, hvor andre kan få glæde af dem.

Bog-caféen finder du i bagest hallen, i hyggehjørnet med cafébordet ved vinduet.

Bogcaféen er også bemandet den første tirsdag i måneden kl. 16-18. Der er kaffe på kanden, så har du lyst til en lille hyggesnak, så kig forbi.

Bogcaféen er altid åben i Plexus´ åbningstid.

cafeen.jpg
Bog-bytte Café


Træskærerarbejde

 

Med udgangspunkt i visionsplanens to ben: Fælles-skaber-kultur og Idom-Råsted i Verden – Verden i Idom-Råsted har Borgerforeningen fået 20.000 kr. fra Færch fonden til at realisere et kunstværk, der skal illustrere den
mangfoldighed og det fællesskab, som binder lokalsamfundet sammen.

 

Kunstværket skal være en hyldest til fællesskabet. Det skal vise, at vi er forskellige. Det skal understrege livskraften og kontinuiteten i lokalsamfundet. At ”slægt følger slægters gang”. Og det skal portrættere borgere anno 2020 og gerne flere generationer af samme familie.

 

Kunstværket skal hænge i foyeren i PLEXUS.


Træskærerarbejdet udføres af Samier Edo. Samir bor på Kofeltvej sammen med Christina og deres datter Maria. Samir er fra Aleppo i Syrien og kom til Danmark i 2013.

2.jpg
Træskærerarbejde


Byskoven

 

En gruppe borgere i Idom har påtaget sig den store opgave at renovere byskoven på Kofeltvej. Væltede træer er fjernet, stier ryddet,  der er lagt flis på stierne så de igen er farbare og plantet en lille lund af frugttræer og –buske i den centrale lysning. Et stort arbejde, som vi alle kan være taknemmelige for, de orkede udføre. De har fået hjælp af lokale entreprenører samt Holstebro Kommune, der har sponseret træer mm.

 

Lørdag d. 6. juni 2015 blev by-skoven i Idom genindviet. Over 70 mennesker mødte op, for at se alt det, der det seneste år er blevet lavet i skoven. Borgerforeningen serverede pølser m. brød, øl og vand til alle der havde lyst.

 

Ved indvielsen blev der rettet en stor tak til alle, der har bidraget i processen, og alle blev opfordret til at passe godt på skoven. Efterfølgende har skovudvalget forskønnet by-skoven med legeredskaber i træ og vedligeholdt området, noget også dagplejebørnene nyder godt af. De vil også i fremtiden påtaget sig at holde arealerne på alle borgeres vegne.

Dagpleje_DSLR_bluevanphotovideo (3 of 10).jpg
Byskoven


Frugthave

 

tekst kommer

IMG_20200519_153909.jpg
Frugthave


Zen have

 

Idom-Råsted Borgerforening ønsker at omdanne et uudnyttet, tilgroet areal, beliggende centralt i Idom Kirkeby, til en fælleskabs-fremmende plads, hvor lokale i alle aldre kan mødes uformelt.
Som arealet ser ud nu bruges det ikke, men intentionen er at gøre stedet til et udflugtsmål og mødested for dagpleje, børnehave og pensionisterne på ”rollator-holdet”. De, der venter på bussen og de, der kigger efter en at mødes med eller bare har lyst til at sætte sig og fundere over livet osv osv.

Tanken er, at vi på arealet forener en spansk plaza med en vestjysk zen have. Et livligt mødested og også et roligt sted til fordybning. Via beplantningen trækker vi den vestjyske natur ind i landsbyen, og skaber små rum for fordybning, undervisning, og samtale. Men samtidigt vil sten og bænke på arealet friste børn og barnlige sjæle til leg.

Zenhaven etableres i løbet af år 2022-23

zenhaveskitse.tif
Zen have
bottom of page