top of page

 

Adresse
AKELA-hytten
Ringkøbingvej 32, Idom
7500 Holstebro


Telefon: 21 65 63 65

Akela_Hytten_054(1).jpg


Akela-hytten

 

AKELA-hytten er opført i 1990 af grupper under Det Danske Spejderkorps i Holstebro. I 2009 købte Spejderne i Idom – Råsted AKELA-hytten.

Den er indrettet til spejdersport og lejrskoler med 32 køjer, et moderne køkken og et spændende interiør.

En 7½ ha. naturgrund langs Idom Å afgrænses mod vest af lyngklædte bakkedrag, gravhøje, skov og marker. Lokaliteten indgår i Idom-Å-dalen, som er et fredet naturskønt område.

Siden KFUM-spejderne købte Akelahytten, er der med gode frivillige kræfter lagt et stort arbejde i at forbedre forholdende for brugere af hytten og området omkring.

Der blev som noget af det første indkøbt nye bord/bænk sæt til området omkring hytten, idet de sæt der fulgte med købet af hytten var nedslidte. Samtidig blev flagstangen repareret, ligesom to nye opvaskemaskiner blev færdigmonteret.

I 2010 fortsætter den gode udvikling med frivillige kræfter, hvilket er resulteret i en dejlig stor træ- terrasse, forbedring af tilkørselsforholdene med vigepladser samt stor P-plads.


Navnet AKELA

 

Navnet AKELA er hentet fra Kiplings "Junglebogen", og samme bog har dannet inspiration til indretning og opdeling af hytten.

Det store samlingsrum, Rådsklippen, er kendetegnet ved, at "møblerne" gror op af gulvet og springer frem fra væggene. Rummet er domineret af et masivt bord med kraftige bænke, alt forankret i solide træstammer, der går fra gulv til loft. Solide materialer er iøvrigt et kendetegn for hele huset, der helt igennem er opført i træ og fremstår som en "rigtig spejderhytte".


Mindre borde og bænke er forankret på ydervæggenes inderside, så eneste forhindring for fejekost og gulvklud er selve rådsklippen, tre klippestykker hjembragt fra Sverige, der er nedstøbt i husets fundament og omkranset af flot og lækkert trægulv. Trægulvet går igen i samtlige opholdsrum, der er adskilt af kraftige forhæng.


Hvad byder hytten på?

Hytten har 32 køjepladser, derudover er der i området omkring hytten opstillet flere shelters, og der er græsarealer til teltlejre.

Der er moderne toiletfaciliteter og et fuldt udstyret køkken.

Hytten er altid opvarmet på forhånd, og varmen er inkluderet i lejens pris. Der er dog også brændeovn, som kan benyttes efter behov (medbring selv brænde).

Hytten ligger midt i Idom-å-dalen, i det fredede Ormstrup Hede med en meget afvekslende natur. Grunden følger mod øst en af Danmarks reneste og mest uforstyrrede vandløb, Idom å. Grunden afgrænses mod vest af lyngklædte bakkedrag, gravhøje, skov og marker. Derfor er der også et rigt dyreliv i området omkring hytten.

akela_hytten_2018.JPG
bottom of page